- 4 egg whites
pinch of salt
200g caster sugar - 2 handfuls of hazelnuts
- 1 large or 2 small tins of pears
- 200g dark chocolate
zest from ½ orange
2 pieces candied ginger (condenced ginger) - 2 dl double cream
1 vanilla pod, seeds scraped out
1tbsp icing sugar
Preheat oven to 150˚C. Whisk the egg whites with a pinch of salt and gradually add the caster sugar. Whisk untill it forms stiff peaks. Spread on a baking sheet and bake for 60 minutes. When ready, set aside to cool.
Roast the hazelnuts in the oven for 10 minutes.
Melt the chocolate over simmering water and add the orange zest and chopped ginger.
Whip the cream with the vanilla seeds and icing sugar.
Cut the pears into halves and scatter over the baked merangue. Spread the whipped cream and chocolate sauce on top. Roughly chopp the hazelnuts and scatter over the whipped cream and chocolate sauce.
6 comments:
how could anyone resist that?? what a wonderful combination of flavors and I like the rustic feel of the meringue. Good job
Tami
yummyumm, looks good:)
johanna DK
ohhh your first photo is such a grabber, beautiful, makes me want to eat it right now!!!
Cristelle
pecan pie!! mmmmm...namminamm, love that pecan pie ; )
you and your fu.... pecan pie!! it was a whalnut pie you dummy...:)and boy could you eat it man
Hennti öllum köku, desert og pie afgöngum eftir að þú fórst....enn þú varst ansi duglegur við að klára þetta
Er ekki gott að vera komin heim??? Hlakka mikið til að fá stelpurnar mínar aftur
icelandicchef
Nú fær Hlynur bara að knúsa Lilju Marín fyrir þig:) Hún er að fara austur á morgun. Henni hlakkar svo til! Svo er nú bara vika í að þú fáir hana til þin aftur :)
Gummi það er svo bannað að taka rassíu í desertum þegar ég kem heim, búin að detta all svakalega í það í óhollustunni hérna á Íslandinu svo núna máttu bara fara að búa til Sushi og eitthvað svona hollt ;)mmmm....hlakka til að koma aftur heim til einka kokksins míns :)
Puss och kram
//Rakel
Post a Comment