Sunday, 28 September 2008

Creamy Mussel Soup

1kg mussels
1tbsp olive oil
1 onion, finely chopped
2 carrots, sliced
2 garlic cloves, finely chopped
400ml white wine
1 red chilli, seeds removed and chopped
1 spring onion, thinly sliced
250ml full fat cream
lemon zest and lemon juce
salt and pepper
fresh dill, chopped
fresh parsley, chopped

Rinse the mussels in cold vater and discard the open ones. Sweat the onion, garlic, carrot in the olive oil then add the white wine and bring to boil. Add the mussels and sprinkle the chilli and spring onion over. Cook for 5 minutes with the lock on, the mussels are ready when they open up....it´s a beautiful thing.

Take out the mussels and carrot and add the cream. Season well with salt, pepper, lemon zest, lemon juice and let it simmer for 6-8 minutes on medium heat.

Arrange mussels on deep plates and pour the soup over. Sprinkle over some chopped dill and parsley. Serve with some fresh bread and white wine.

Suggested wine: Pewsey Vale Riesling, australia





4 comments:

Stebbi F said...

Blessaður Gummi, mér líst vel á þetta hjá þér. Maður á eftir að kíkja á þetta framvegis. Hvernig gengur annars með "Mín Ítalía"?

Kveðja
Stebbi F

Guðmundur Birkir Pálmason said...

Það gengur vel, ég er búinn að setja hana upp á netinu...semsagt maður getur búið til sína eigin bók á netinu, en hún verður bara svo helvíti dýr. Þarf að athuga aðrar leiðir. Gott að þú ert hrifin af síðuni, vonandi getur þú notað eitthvað af þessum uppskriftum.

Iris Heidur said...

Þetta var góð hugmynd hjá þér bró. Afskaplega girnó og flott síða.
Kv, sys

Anonymous said...

Til hamingju með síðuna...þetta er ekkert smá flott:) nú er það bara fara tékka á þessum uppskriftum ;)

kær kveðja frá klakanum
Lilja Björk